Όμιλος “Πιάσε το χέρι μου κι άκου τις λέξεις μου”,

ΗΜΕΡΑ

Τίτλος ομίλου :   << Πιάσε το χέρι μου κι άκου τις λέξεις μου >>

Υπεύθυνος ομίλου:  ΤΣΙΑΓΚΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 

 

Αυτός ο όμιλος περιλαμβάνει διαδρομές που θα ακολουθήσουμε μια ολόκληρη χρονιά. Κάθε δρόμος είναι μια πορεία στο δρόμο του Θεού , δηλαδή ένα καλά σχεδιασμένο εργαστήριο με δραστηριότητες που θα στηρίζονται στην τέχνη  στον πολιτισμό , στη λατρεία , στην εμπειρία και στη γνώση. 

Μια σπουδαία καινοτομία του ομίλου μας είναι η δημιουργία χορευτικής ομάδας η οποία,  για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Λεΐκων θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να μάθουν παραδοσιακούς χορούς ώστε να πλαισιώσουν χορευτικά τις εκδηλώσεις του σχολείου μας. 

Φιλοδοξούμε μέσα από επιλεγμένα κείμενα των αγίων πατέρων μας,  τη γνωριμία με τη βυζαντινή μας μουσική , τραγουδώντας τα  παραδοσιακά μας τραγούδια και γνωρίζοντας τα παραδοσιακά μας μουσικά όργανα να κατακτήσουμε ένα σπουδαίο κομμάτι του πολιτισμού μας. 

Επίσης μια άλλη, εξ ίσου σπουδαία, δραστηριότητα του ομίλου  είναι να ανακαλύψουμε κρυμμένες δεξιότητες και ταλέντα αγιογραφώντας . Μέσα από την ζωή των αγίων θα αντλήσουμε διδάγματα και απαντήσεις σε ερωτήματα μας .  

Ελπίζουμε  ότι οι γνώσεις , οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που θα αποκομίσουμε θα φωτίσουν τους δρόμους της ζωής μας.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο