ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
27 ΟΚΤΩΒΡΗ 3

ΗΜΕΡΑ

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 από το Πειραματικό Γυμνάσιο (σχ. έτος 2021-2022)

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο και στη συνέχεια στις σχολικές αίθουσες του Π.Γ. Καλαμάτας, εορταστικές εκδηλώσεις για τη Σημαία μας και την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. H Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι, που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  έγινε η παράδοση της σημαίας στους/στις σημαιοφόρους του σχολείου μας, η επίσημη ανακοίνωση των παραστατών/τριών και αναγνώστηκαν τα ονόματα των μαθητών/τριών που φοίτησαν στο 7ο Γ. Καλαμάτας κατά το σχολικό έτος 2020-21 και έλαβαν αριστεία, βραβεία.

Αν και οι συνθήκες ήταν ιδιάζουσες και δεσμευτικές, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Π.Γ. Καλαμάτας ανταποκρίθηκαν στο βάρος της Ιστορίας αλλά και στις παραδόσεις του σχολείου μας. Ανακάλεσαν μνήμες και ζωντάνεψαν στιγμές από τη δύσκολη ιστορική περίοδο της Κατοχής φωτίζοντας με σεβασμό και δέος τις αξίες, τις ιδέες, τη δύναμη της αντίστασης και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τη μέρα αυτή ο Σύλλογος διδασκόντων του Π.Γ. Καλαμάτας, τίμησε τον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κο Νόκα Γεώργιο για την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά του στην Εκπαίδευση και στο σχολείο μας.

Να σημειωθεί ότι ο κος Νόκας Γεώργιος ανήκει πλέον στο προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο