Ο “Θεόφιλος” επιστρέφει και σήμερα, “πάντα θα επιστρέφει….”!!
ΘΕΟΦΙΛΟΣ 2

ΗΜΕΡΑ

 

Πήραμε ένα «μικρό μάθημα Ιστορίας», μέσα από την θεατρική παράσταση:

Ο “Θεόφιλος” επιστρέφει και σήμερα,  “πάντα θα επιστρέφει….”!!

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 μέσα από αυτή την πρωτότυπη θεατρική παράσταση, παρακολουθήσαμε τα βήματά του ΘΕΟΦΙΛΟΥ από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι το Βόλο…. το Πήλιο …  να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του…!

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά….. η απόρριψη…. ο χλευασμός… η φτώχεια… είναι η καθημερινότητα του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση…. η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει μέσα από τα ίδια του τα έργα.!!

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον “θεατή”, που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος , ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς  κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

Το πρωτότυπο και διαδραστικό όμως ήταν, ότι συζητήσαμε με τον ηθοποιό θέματα που έθιγε η παράσταση, τη γνώμη μας για το χαρακτήρα του έργου, την απόδοσή του από τον ηθοποιό, τις παρατηρήσεις μας για την εικαστική διάσταση, την ηχητική κάλυψη κ.ά.

Με τη συζήτηση αυτή θα επιδιώχθηκε η γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών/τριών σχετικά με τα θεάματα αλλά και η ανάπτυξη της κριτικής  μας ματιάς και μας έλυσε τις απορίες!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο