ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ DIVERSITY UP «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
315106309_612804363961635_8732918071946878592_n (1)

ΗΜΕΡΑ

Tην Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στο 4o Γενικό Λύκειο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας το οποίο παράλληλα μεταδιδόταν ζωντανά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλες περιφερειακές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο απευθυνόταν σε ομάδες μαθητών της Γ Γυμνασίου που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό που οργανώνεται από τη  Δράση Diversity up που υλοποιεί  η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με την  Πράξη ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’».

Στο πλαίσιο της Δράσης «Diversity up», αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Η Ομάδα του Πειραματικού Γυμνασίου αποτελείται από  τους Βασίλη Γεωργιόπουλο, Σέρτζιο Γκίκα,  Μάριο Θεοδωρακόπουλο, Βάλλια Καραμπέτσου, Μαρίσα Κόσσυβα και Κατερίνα Κουράφα του Γ1.Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί οι κυρίες Τζανετάκη Δήμητρα και Κανελλοπούλου Χριστίνα.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στον 1ο Παν-πελοποννησιακό διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων με σκοπό την ανάδειξη 5 videos που θα προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό, και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής. Τα videos θα προβληθούν ως τηλεοπτικά spot στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το σεμινάριο ήταν ενδιαφέρον, ενημερωτικό και πολύ διαδραστικό. Ευαισθητοποιηθήκαμε και σε ένα βαθμό εκπαιδευτήκαμε σε θέματα σχετικά με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε για την αναπηρία, με το πώς συνοδεύουμε ένα άτομο με κινητικά ή προβλήματα όρασης αλλά και μπαίνοντας στη θέση τους συνειδητοποιήσαμε βιωματικά τα εμπόδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους. Καθίσαμε σε αμαξίδιο, πήραμε στα χέρια το λευκό μπαστούνι ,μιλήσαμε και ακούσαμε άτομα με αναπηρία και ήρθαμε όλοι κοντά σαν μια μεγάλη ζωηρή και χαρούμενη παρέα.

Τώρα με έμπνευση και πιο έτοιμοι, μπαίνουμε στην επόμενη φάση που είναι να δημιουργήσουμε το concept για το τηλεοπτικό ταινιάκι που θα μας δώσει την ευκαιρία να συμβάλουμε κι εμείς στην άρση των στερεοτύπων και την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο