ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
ΛΟΓΟΤΥΠΟΝ

ΗΜΕΡΑ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τα Πρότυπα σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας μαθητή/τριας σε Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό και σε  Πειραματικό Σχολείο, το αργότερο εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφορά στα Πρότυπα και οι δυο (2) γονείς ή ο/οι κηδεμόνας/ες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, την οποία εκδίδουν μέσω gov.gr, ότι επιθυμούν τη φοίτηση του μαθητή στο  Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων κατατίθενται στη σχολική μονάδα που επιθυμούν να εγγραφούν. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνεται η έτερη σχολική μονάδα επιτυχίας από το σχολείο εγγραφής ώστε ο/η μαθητής/τρια να διαγραφεί από τη λίστα των επιτυχόντων/ουσών της ανωτέρω σχολικής μονάδας. Αν ο υπόχρεος ή οι υπόχρεοι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του/της μαθητή/τριας δεν υποβάλουν την προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση σχετικά με το σχολείο επιτυχίας, στο  οποίο επιθυμούν να εγγραφεί ο/η μαθητής/τρια εντός της ως άνω προθεσμίας, ο/η μαθητής/τρια διαγράφεται από τους πίνακες επιτυχίας και των δύο (2) σχολικών μονάδων, καθώς και από τον πίνακα επιλαχόντων/ουσών της δηλωθείσας σχολικής μονάδας.

Όσον αφορά στις εγγραφές στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια σας ενημερώνουμε ότι οι γονείς ή/και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν για σοβαρούς λόγους, την αποδοχή της εγγραφής στο σχολείο επιτυχίας, την οποία είχαν δηλώσει υπεύθυνα στην αίτηση που κατέθεσαν για εισαγωγή σε Πειραματικό ή Πρότυπο Γυμνάσιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει και οι δύο γονείς ή/και κηδεμόνες να αποστείλουν το αργότερο εντός (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προτύπων, Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως.

Στην Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνουν ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων που κυρώθηκαν από τα ΕΠ.Ε.Σ. των ΠΕΙ.Σ ή Π.Σ. και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, έπειτα από την κλήρωση που διεξήχθη την 28η Απριλίου 2023 ή από τις εξετάσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

Το αρχείο οδηγιών για εγγραφή επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-24 που εστάλη από το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Αρ. Πρωτ.: 52570/Δ6/10-5-2023) μπορείτε να δείτε εδώ.

Παρακαλείστε έως την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 να αποστείλετε  και οι δύο γονείς ή κηδεμόνες ηλεκτρονικά μέσω email ( 7gym.kalamatas@gmail.com) ή αυτοπροσώπως Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνετε ότι  ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ Ή  ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ 7ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο