Ημερίδα στο Πειραματικό Γυμνάσιο για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση «Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2021:Πανδημία και Δημοκρατία. Γεφυρώνονται οι αποστάσεις; »
IMG_20211205_110324

ΗΜΕΡΑ

Ημερίδα στο Πειραματικό Γυμνάσιο για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2021:Πανδημία και Δημοκρατία. Γεφυρώνονται οι αποστάσεις; »

 

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 9.45΄- 14,45΄, διεξήχθη στο σχολείο μας Ημερίδα που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο για το Θέατρο στην εκπαίδευση σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Ήταν μια συνάντηση εκπαιδευτικών που τους ενδιαφέρει το Θέατρο στην εκπαίδευση καιτο πρόγραμμα «ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ» καθώς έγινε σχετική συζήτηση – ενημέρωση και χρησιμοποιήθηκαν βιωματικές  τεχνικές του προγράμματος, με συντονιστή το Γιώργο Μπεκιάρη,Περιφερειακό Διαχειριστή του ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ στη Δυτική Ελλάδα

Το Δεύτερο μέρος περιελάμβανε το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Πατάμε γερά», μια εισαγωγή στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στη στάση μας απέναντι στο ρατσισμό, με εμψυχωτή το Γιώργο Μόσχο, Νομικό, τ. συνήγορο του παιδιού.

Το πρόγραμμα ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ οργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και υλοποιείται στο σχολείο μας κάθε χρόνο από το 2016.

Στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος με στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, καθώς επίσης και τη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών, που ήδη υλοποιούν προγράμματα με ανάλογη προσέγγιση αξιοποιώντας βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας.

Στη Μεσσηνία όπως και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας μας, έχει δημιουργηθεί ένα Δίκτυο σχολείων και από τις δύο βαθμίδες, που δραστηριοποιείται στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, με συναντήσεις και εργαστήρια. Κυρίως όμως οι δημιουργικέςσυναντήσεις είναι  ανάμεσα στα σχολεία τα οποία  ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες, συνδιοργανώνουν Ημέρες Δράσης και Νεανικά Φεστιβάλ. Τοπική συντονίστρια του προγράμματος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μεσσηνία είναι η καθηγήτρια του σχολείου μας Δήμητρα Τζανετάκη.

Ήταν μια ηλιόλουστη Κυριακή που οι ομάδα μας φιλοξενήθηκε ατμοσφαιρικά και ανοιχτόκαρδα (μετά από μεγάλη περίοδο κλεισούρας) από τους διάφορους χώρους  του σχολείου μας και απολαύσαμε επιτέλους τη δια ζώσης συνάντηση, χαρήκαμε γίναμε δημιουργικοί και κινητοποιηθήκαμε για δραστηριότητες με τους μαθητές μας! Η σχέση, η δικτύωση και η αλληλεγγύη ας είναι οι υπερδυνάμεις μας και για τη συνέχεια…

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο