ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 24-6-2022
articles_2

ΗΜΕΡΑ

 

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

 

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας. Μια γιορτή αποφοίτησης, στην οποία έγινε υποδοχή και των νέων μελών της σχολικής κοινότητας, των μαθητών της Α΄γυμνασίου 2022-2023, και παρουσιάστηκαν οι όμιλοι Καινοτομίας και Δημιουργικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Καπέλιος Βασίλειος, η κυρία Αγγελή Μαρία και κος Σκοπετέας Αναστάσιος, εκπρόσωποι του Δημάρχου Καλαμάτας, η κα Βολονάκη Ελένη, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου των Πειραματικών Σχολείων της πόλης μας, ο κος Χριστόπουλος Νικόλαος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χαιρετισμούς απέστειλε η κα Ξέστερνου Μαρία, Πρόεδρος της Περιφερειακής Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων & Πειραματικών Σχολείων, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία  μας παρακάλεσε να μεταφέρουμε στους παρευρισκόμενους τους χαιρετισμούς της και στους συναδέλφους την αμέριστη στήριξη και εκτίμηση μαζί με την αγάπη της, Διευθυντές σχολείων, Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Σύμφωνα με την κα Νικητοπούλου Μαρία Διευθύντρια του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας, το Π.Γ.Κ έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας!!

Ολοκληρώσαμε, είπε, το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο της γνώσης. Ένα ταξίδι που στο τέλος του μας κάνει όλους μας    καλύτερους ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα μας οπλίζει με τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Το σχολείο μας φέτος άνοιξε μια νέα σελίδα λειτουργώντας ως Πειραματικό Γυμνάσιο.

Το μοναδικό Πειραματικό Γυμνάσιο της πόλης μας, για τη δημιουργία του οποίου είχαμε τη στήριξη της πολιτείας    και, το κυριότερο, την αποδοχή της κοινωνίας.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς και για εμένα προσωπικά αυτό αποτέλεσε μια μεγάλη ευθύνη. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες όλων για ένα νέο σχολείο της μάθησης, του πειραματισμού, της συμμετοχής και της ομαδικής δημιουργίας.

Ενός σχολείου που θα κάνει χαρούμενα τα παιδιά, δημιουργικούς τους εκπαιδευτικούς, ικανοποιημένους τους γονείς.

Σημαντικές ήταν οι αλλαγές που συνόδευσαν τη λειτουργία του σχολείου ως Πειραματικό. Ενδεικτικά αναφέρω:

Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα προγράμματα σπουδών, την εφαρμογή και την αξιολόγησή τους.

Τη συνεργασία με φορείς και μέλη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας όπως και την πρακτική εξάσκηση φοιτητών.

Τη λειτουργία Ομίλων αριστείας, καινοτομίας και δημιουργικότητας που δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές μας αλλά και μαθητές όμορων σχολείων της Δ/θμιας εκπαίδευσης να δραστηριοποιηθούν σε τομείς του ενδιαφέροντός τους, να καλλιεργήσουν και να εξελίξουν δεξιότητες αλλά και να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία με καινοτόμες ιδέες.
Σημαντικό ρόλο, σημείωσε, έπαιξε και η παρουσία εκπαιδευτικών με Ακαδημαϊκά προσόντα που έδωσε ώθηση στην προώθηση της υλοποίησης του σχεδιασμού μας.
Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας δεν άργησαν να φανούν.

Η πανελλήνια πρωτιά και οι συχνές διακρίσεις στέλνουν ένα ηχηρό σήμα ότι το σχολείο βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση.    Η συμμετοχή μας σε διαγωνισμούς μας έφερε πάντα στις υψηλότερες θέσεις.

Ένας άλλος στόχος, όπως προσδιορίζεται και από τη φιλοσοφία ίδρυσής τους είναι η διάχυση καλών πρακτικών και μεθόδων στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα Πειραματικά, είναι σχολεία αναφοράς και ως τέτοιο θεωρούμε ότι το σχολείο πέτυχε στην αποστολή του.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι οι προσπάθειές μας βρίσκουν μιμητές και θεωρούμε ότι αυτό θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στην εκπαίδευση του τόπου μας.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το ΠΕΙΡΑΜΑ-τικό πέτυχε!
Προφανώς, τόνισε, και δεν εξαντλούνται εδώ τα σχέδιά μας, ούτε ο χαρακτηρισμός από μόνος του είναι αρκετός για να κρατήσει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην κορυφή.

Οι διακρίσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και γι ́ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και διαρκής σχεδιασμός. Βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας συναρπαστικής διαδρομής και εργαζόμαστε εντατικά για τα επόμενα βήματα.
Σήμερα όμως, έχουμε και την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να προχωρήσουμε.

Κυρίως έχουμε καταφέρει να πείσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σημαντικά πράγματα, για ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών των συμπολιτών μας.

Το σχολείο μας, τόνισε, είναι στην άκρη της πόλης, αλλά δεν είναι στο περιθώριο του εκπαιδευτικού της χάρτη. Κι αυτό χάρη στην αξία και την προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει.

Η συνεργασία του σχολείου  με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μας ενθάρρυνε να ανανεώσουμε, να εφαρμόσουμε και να αξιολογήσουμε, προς όφελος των μαθητών, τις εκπαιδευτικές μας ιδέες.

Ευχαρίστησε εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους δωρητές :

το ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΆΝ Βασίλη & ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ.

«Η άμεση ανταπόκρισή τους, αποδεικνύει το ενδιαφέρον  για την εκπαίδευση και την κοινωνική πρόοδο της περιοχής μας.

Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς.

Χαιρόμαστε για την ικανότητά τους, να αφουγκράζονται τις ανάγκες των σχολείων, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τους μελλοντικούς πολίτες».

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των ομίλων οι οποίοι υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022. Δόθηκαν Πιστοποιητικά Επιτυχούς Παρακολούθησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, από την πρόεδρο του ΕΠΕΣ κα Βολονάκη Ε.

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υλοποίησαν ομίλους ήταν: Τσίαγκρα Σταυρούλα, Δίμιζα Κυριακή. Καρακατσιάνης Ιωάννης, Μανωλάκης Αναστάσιος, Καπράλου Άννα,  Καραβλίδης Αλέξανδρος, Σμέρλας Κωνσταντίνος, Μέντη Σταυρούλα, Κακαλέτρης Νικόλαος, Δρογκάρη Αντωνία.

Στα τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, δίδαξαν οι εκπαιδευτικοί: Τζανετάκη Δήμητρα, Σπυροπούλου Ελισάβετ, Ζάννη Χριστίνα, Μέντη Σταυρούλα

Δύσκολη στιγμή για όλους, ήταν ο αποχαιρετισμός των αγαπημένων μας μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μαθητές μας ανοίγουν τα φτερά τους για το Λύκειο.

Τους ξεπροβοδίσαμε με την ελπίδα να έχουμε βάλει ένα τόσο δα λιθαράκι στην πρόοδό τους.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πρόσφερε στους μαθητές της Γ ́ Τάξης,
αναμνηστική φωτογραφία.

Και επειδή πάντα υπάρχει συνέχεια, υποδεθήκαμε με μεγάλη χαρά τους νέους μας μαθητές της Α΄ Γυμνασίου 2022-2022.

Η Διευθύντρια καλωσόρισε τους νέους μαθητές λέγοντας: Αγαπητά μου παιδιά, καλώς ήλθατε σήμερα στο νέο σας σχολείο. Είμαι βέβαιη ότι σε κλίμα σεβασμού και συνεργασίας μπορείτε,   μαζί με τους καθηγητές σας να μάθετε, να γελάσετε και να οπλιστείτε με τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίζετε τον σύγχρονο κόσμο και τις προκλήσεις. Τα σχολεία υπάρχουν και λειτουργούν για τα παιδιά μας, και αυτό θα πρέπει να το έχουμε όλοι κάθε στιγμή στο μυαλό μας.   Το Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας ολοκλήρωσε το νέο του ταξίδι με όρεξη και μεράκι και πρόσφερε στους μαθητές της περιοχής μας τα καλύτερα. Υπόσχεσή μας είναι ότι  θα δώσουμε όλοι, και την επόμενη σχολική χρονιά,   τον καλύτερό μας εαυτό.

Στη συνέχεια οι Απόφοιτοι  ξενάγησαν τους νέους μαθητές στους χώρους του σχολείου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Ομίλου «Ζωντανεύοντας τα τραγούδια», με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Δρογκάρη Αντωνία.

Συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός κα Σδούκου Βασιλική, με βοηθό τον Χαράλαμπο!!

Στον αίθριο χώρο του σχολείου προβλήθηκαν video τα οποία αφορούσαν εργασίες μαθητών του ομίλου Ρομποτικής.

Την τεχνική υποστήριξη είχαν οι εκπαιδευτικοί: Ζάννη Χριστίνα, Κουτσούκου Ελένη, Τσιάγκρα Σταυρούλα.

Ευχαριστούμε όλους, για την τιμή που μας έκαναν!

 

Αν δεν φυτέψουμε το δένδρο της γνώσης όταν είμαστε νέοι,

δεν θα μας δώσει τον ίσκιο του όταν θα έχουμε γεράσει

ΦΙΛΙΠ ΣΤΑΝΧΟΠ

 

  • Ακολουθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο