ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 7ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟΝ 5Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GENERATION NEXT-2Η ΘΕΣΗ
IMG_20220704_182635

ΗΜΕΡΑ

Για άλλη μια φορά το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone και κατέκτησε τη Δεύτερη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next.

Η ομάδα του σχολείου μας Kalamata team 2, λαμβάνοντας υπόψη τα κινητικά προβλήματα που δυσκολεύουν στην καθημερινή αρκετών συνάνθρωπών μας σχεδίασε το όχημα  «Drive me» το οποίο μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να ξεπερνούν τα εμπόδια όπως είναι σκαλοπάτια, κακοστρωμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια γεμάτα λακκούβες. Το αρθρωτό μπροστινό τμήμα του οχήματος σχεδιάστηκε όπως και τα Rover που στέλνει η ανθρωπότητα στον Άρη και στη Σελήνη για εξερεύνηση. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε βασίζεται στο Arduino UNO και την πλατφόρμα app inventor για την ασύρματη πλοήγηση του οχήματος.

Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του 7ο Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας: Μελίνα Πολυχρονάκη, Τριαντάφυλλη Θεοδώρου, Ιωάννα Μάλαμα και Κυριάκος Καράμπελλας της Α’ Γυμνασίου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Καραβλίδη. Από κοινού οι μαθητές αναζήτησαν τρόπους για την υλοποίηση της κατασκευής, έκοψαν και συναρμολόγησαν τόσο την ηλεκτρονική συνδεσμολογία όσο και τα υπόλοιπα τμήματα της κατασκευής, τροποποίησαν τον κώδικα κατάλληλα και ετοίμασαν την εφαρμογή στο App inventor έτσι ώστε να λειτουργεί. Για το βίντεο της κατασκευής πατήστε το ακόλουθο link:

 https://youtu.be/cYC5TZr0Y6o

Παράλληλα τη φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε και με άλλες 4 ψηφιακές δημιουργίες στον 4ο και 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next της Vodafone τις οποίες συντόνιζε ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Καραβλίδης.

Συγκεκριμένα η ομάδα BRAVO 3 ετοίμασε την εφαρμογή Kalamata’s History Map που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη ,καθώς περιηγείται στις ιστορικές τοποθεσίες της Καλαμάτας, να μάθει για τα γεγονότα που συνδέονται με την τοπική ιστορία της πόλης. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Αντώνης Παπαμακάριος της Β’ Γυμνασίου, Ηλίας Παναγιώτης Μπάρας και Λυκούργος Μπαρδουνιώτης της Α’ Γυμνασίου. Για το βίντεο της εφαρμογής πατήστε το ακόλουθο link:

https://youtu.be/1aFUizDFE2M

Η ομάδα Eco Team ετοίμασε την κατασκευή Eco Lamp που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της σπατάλης και στην αύξηση της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Με την χρήση ενός αισθητήρα κίνησης ελέγχουμε την διάρκεια που θα παραμένουν αναμμένες οι λάμπες σε ένα χώρο, όταν κάποιο άτομο εισέρχεται σε αυτόν. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Σαπάκου Ξανθή, Καραμπέτσος Κωνσταντίνος Χρυσοβαλλάντης, Φωτοπούλου Ειρήνη Αγάπη της Α’ Γυμνασίου και Σταθόπουλος Ιωάννης της Β’ Γυμνασίου. Για το βίντεο της κατασκευής πατήστε το ακόλουθο link:

 https://youtu.be/uIqS_au6tGY

Η ομάδα  Kalamata team 1 ετοίμασε την κατασκευή Sun Follower που μετακινεί τα φωτοβολταϊκά πάνελ οδηγώντας τα να ακολουθούν την κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας μεγιστοποιώντας την απόδοση τους σε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Αντώνης Παπαμακάριος της Β’ Γυμνασίου, Κωνσταντίνος – Χρυσοβαλάντης Καραμπέτσος, Αριστείδης Δρακόπουλος και Κυριάκος Καράμπελλας της Α’ Γυμνασίου. Για το βίντεο της εφαρμογής πατήστε το ακόλουθο link:

 https://youtu.be/b_gTlFZEdkQ

Τέλος η εφαρμογή Worth it or not? μπορεί να δώσει λύση στην απορία που μπορεί να έχουμε οι περισσότεροι αν το πιο φθηνό προϊόν στο ράφι του Super Market μας συμφέρει πραγματικά ή πρόκειται για άλλο ένα εμπορικό κόλπο. Η εφαρμογή “Worth it or not?” λύνει το πρόβλημα αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς μας βοηθά να υπολογίσουμε τα ευρώ που δαπανάμε για κάθε μονάδα προϊόντος που αγοράζουμε. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Νεφέλη Κρητικάκη, Ιωάννα Μάλαμα της Α’ Γυμνασίου, Κωνσταντίνα Ουρανία Μπαρούνη της Β’ Γυμνασίου. Για το βίντεο της εφαρμογής πατήστε το ακόλουθο link:

https://youtu.be/kflkZglB5f8

 

Παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες, θερμά συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα και το συνάδελφο Καραβλίδη Αλέξανδρο:

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΕΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο